Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2008

Στο πλευρό των κατοίκων της Άγρας ο Βουλευτής Νίκος Σηφουνάκης…



Με ερώτηση που κατέθεσε την Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2008 προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελο Μειμαράκη, ο Βουλευτής Λέσβου κ. Νίκος Σηφουνάκης κατέθεσε το ψήφισμα διαμαρτυρίας των πολιτών της περιοχής Άγρας που εκδόθηκε χτες, ύστερα από τις κινητοποιήσεις τους. Ο κ. Σηφουνάκης επισημαίνει ότι οι πολίτες κατανοούν την ανάγκη εκπαίδευσης των οπλιτών, αλλά σε περιοχή και θέση που να εξασφαλίζεται η ασφάλεια, η υγεία και τα συμφέροντα τους. Και, ερωτά τον κ. Υπουργό:
1) Σε τι ενέργειες προτίθεται να προβεί προκειμένου οι οπλίτες που με θυσίες φυλάτουν την εσχατιά της πατρίδας να ασκούνται απρόσκοπτα, αλλά και οι πολίτες να μην κινδυνεύουν από τις βολές των βλημάτων;
2) Αν θα επιλεγεί προσφορότερη περιοχή για τη δημιουργία ασφαλέστερου πεδίου βολής που θα καλύπτει τις ανάγκες του Ελληνικού Στρατού;

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου δουλεύει…

Με απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, κ. Γιάννη Λέκκα, προεγκρίθηκε η υπογραφή σύμβασης των Υποέργων:

«Προμήθεια Οχήματος για την εξυπηρέτηση κατοίκων Άνω Βαθέος», προϋπολογισμού 148.750 ευρώ, της ομότιτλης ενταγμένης στο ΠΕΠ Βορείου Αιγαίου Πράξης, με Φορέα Υλοποίησης το Δήμο Βαθέος.

«Δίκτυο ύδρευσης – αποχέτευσης Πολιχνίτου – Αποκατάσταση εσωτερικής οδοποιίας», με προϋπολογισμό 270.000 ευρώ, της ομότιτλης ενταγμένης στο ΠΕΠ Βορείου Αιγαίου Πράξης με Φορέα υλοποίησης του έργου το Δήμο Πολιχνίτου.

«Προμήθεια – εξοπλισμός κτηρίου Πυροσβεστικής», με προϋπολογισμό 42.776,15 ευρώ, της ενταγμένης στο ΠΕΠ Βορείου Αιγαίου Πράξης «Ανάπλαση Οδού Δημοκρατίας» με Φορέα Υλοποίησης το Δήμο Χίου.

«Κατασκευή έργου αντιπυρικής προστασίας δάσους Παπαμιχάλη», με προϋπολογισμό 111.436,69 ευρώ, της ενταγμένης στο ΠΕΠ Βορείου Αιγαίου Πράξης «Επενδύσεις στη Μη Δημόσια Δασοπονία» με Φορέα Υλοποίησης το Δήμο Γέρας.

Αποκάλυψη...

Σε λίγο ποιοι φορείς στηρίζουν τον αγώνα της Άγρας για να φύγει το πεδίο βολής

ΟΧΙ στο πεδίο Βολής Άγρας....


Η τοπική κοινωνία της Άγρας πήρε την υπόθεση στα χέρια της. Μετά από 30 χρόνια λειτουργίας δίπλα στο χωριό τους πεδίου βολής του Στρατού βαρέων όπλων αποφάσισαν να βάλουν τέλος στον κίνδυνο που παραμονεύει πάνω από τα κεφάλια τους. Με μαύρες σημαίες, ντουντούκες και πανώ, μικροί και μεγάλοι από την Άγρα και τις γύρω περιοχές μπλόκαραν το πεδίο βολής και δεν επέτρεψαν να πραγματοποιηθεί προγραμματισμένη τετραήμερη άσκηση του Στρατού. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και ο Εισαγγελέας βρέθηκαν στην περιοχή την Δευτέρα 10 Νοεμβρίου το πρωί και παρά τις διαβεβαιώσεις του υποστράτηγου Διοικητή της 98 ΑΔΤΕ ότι θα μειωθούν ετησίως οι μέρες βολών οι κάτοικοι βροντοφώναξαν "Μην πυροβολείτε το μέλλον μας". Όλο το βράδυ με σκοπιές από κατοίκους περιφρούρησαν την κατάληψη του πεδίου βολής και πρωί πρωί έχουν πάλι πάρει θέση στην είσοδο του πεδίου βολής και δεν αφήνουν τα στρατιωτικά οχήματα να μπουν στην περιοχή. Στο πλευρό των κατοίκων ο Βουλευτής του ΚΚΕ Σταύρος Σκοπελίτης, στελέχη του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ και όλοι οι φορείς της περιοχής. Οι φορείς των κατοίκων και ο περιβαλλοντικός σύλλογος "Οι Ανεμόμυλοι" που έχει το κύριο βάρος του συντονισμού των κινητοποιήσεων πνέουν μένεα κατά του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Μειμαράκη γιατί τους κοροϊδεύει...

Σύντομα κοντά σας

Πολύ σύντομα κοντά σας με ενημέρωση και αντικειμενικότητα για όσα δεν λένε οι άλλοι