Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2008

Νεκρώνει η Λέσβος για το Εφετείο….

Μετά από την κοροϊδία της κυβέρνησης της Ν.Δ. γύρω από το θέμα της ίδρυσης Εφετείου Βορείου Αιγαίου με έδρα την Μυτιλήνη οι φορείς της Λέσβου προχωρούν σε παλλεσβιακή κινητοποίηση την Τετάρτη 19 Νοεμβρίου. Οι δικηγόροι της Λέσβου από τις αρχές Νοεμβρίου με απόφαση της γενικής τους συνέλευσης βρίσκονται σε αποχή από τα καθήκοντα τους.
Η απόφαση για κινητοποιήσεις ελήφθη σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του Νομάρχη Παύλου Βογιατζή, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Νομαρχιακού Συμβουλίου. Ωστόσο στην σύσκεψη δεν είχαν προσκληθεί αρκετοί φορείς. Από τη Συντονιστική Επιτροπή αγώνα των δικηγόρων παρέστησαν οι Άρης Ελευθερίου και ο Αντώνης Πρίµος.
Στα πλαίσια των αποφάσεων που προέκυψαν από τη συνάντηση των φορέων του Νομού Λέσβου στην αίθουσα του Νομαρχιακού Συμβουλίου, σε ότι αφορά την Πρωτοβάθμια Τοπική Αυτοδιοίκηση, αποφασίστηκε από την ΤΕΔΚ η συμμετοχή των Δήμων του Νομού στις κινητοποιήσεις για τη δημιουργία Εφετείου στη Λέσβο με κλείσιμο των Δήμων την Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2008 και συμμετοχή των Δημάρχων, των Δημοτικών Συμβούλων και των δημοτών στη συγκέντρωση έξω από το Δικαστικό Μέγαρο στη Μυτιλήνη στις 08.45 και στην πορεία που θα ακολουθήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: