Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2009

Γιαννέλλης κατά Χατζηκομνηνού

Την έντονη πικρία του για τη στάση που κράτησε απέναντί του στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές ο Άρης Χατζηκομνηνός (για τον οποίο έδωσε μάχη να πάρει τη θέση του Διοικητή στο Βοστάνειο - όπως είπε), άφησε να ξεχειλίσει ο πρώην Βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Γιαννέλλης, μιλώντας το βράδυ της Παρασκευής στον τηλεοπτικό σταθμό “TV Μυτιλήνης”. Χωρίς να του επιτεθεί προσωπικά, αλλά με φαρμακερές εναντίον του αιχμές και προειδοποιήσεις, ο πρώην Βουλευτής “άδειασε” τον Διοικητή του Βοστάνειου, για το ότι χρησιμοποιεί νομικά επιχειρήματα για να παραμένει Διοικητής του Nοσοκομείου, σημειώνοντας ότι η δική του πολιτική ηθική δεν θα του επέτρεπε κάτι τέτοιο. Παράλληλα διέψευσε τον ισχυρισμό Χατζηκομνηνού ότι διορίστηκε αξιοκρατικά στο Βοστάνειο, δηλώνοντας ότι ο ίδιος ακύρωσε το διορισμό άλλου προσώπου, για να πάρει την επίζηλη θέση ο τέως Δήμαρχος Μυτιλήνης.
Τέλος, ξεκαθάρισε ότι θα στηρίξει το ικανότερο στέλεχος της ΝΔ που θα διεκδικήσει το Δήμο Μυτιλήνης, αποστροφή που ερμηνεύεται από πολλούς ότι ο Άρης Χατζηκομνηνός θα τον βρει αντίπαλό του στην διεκδίκηση του δημαρχιακού θώκου το 2010.

Αναλυτικότερα:
“Tάραξε τα νερά” στην τοπική NΔ με την εμφάνισή του στην “Τηλεόραση Μυτιλήνης” το βράδυ της Παρασκευής ο πρώην Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Γιαννέλλης, “αδειάζοντας” ανοιχτά και κατʼ επανάληψη τον Άρη Xατζηκομνηνό και προδιαγράφοντας τη θέση του εν όψει των Αυτοδιοικητικών εκλογών του 2010. Η πικρία του τέως Βουλευτή για τον Άρη Χατζηκομνηνό είναι γνωστή, καθώς ο κ. Γιαννέλλης φέρεται να αποδίδει αγνωμοσύνη στον Διοικητή του Nοσοκομείου, μια και εκτιμά ότι “στήριξε Γαληνό”, ενώ από την άλλη πλευρά, είναι απόλυτα ικανοποιημένος με τη συμπαράσταση που είχε στον προεκλογικό του αγώνα από τον Παύλο Βογιατζή.
Ο πρώην Βουλευτής ανακοίνωσε πως για τη Νομαρχία Λέσβου θα υποστηρίξει την υποψηφιότητα του Παύλου Βογιατζή, δήλωση η οποία έρχεται ως επιστέγασμα στην πρόσφατη πρωτοσέλιδη αποκάλυψη των “AI.N.” ότι ο Nομάρχης, όχι μόνο δεν θα αποσυρθεί από την πολιτική στη λήξη της θητείας του, όπως έχει δηλώσει, αλλά αντιθέτως το πιο πιθανό είναι να διεκδικήσει για τρίτη συνεχή φορά την ίδια θέση.
Αίσθηση όμως είχε προκαλέσει το Σαββατοκύριακο και η τοποθέτηση του κ. Γιαννέλλη αναφορικά με τη στάση που ο ίδιος θα κρατήσει για τον Δήμο Μυτιλήνης. Ο πρώην Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας “άδειασε” εμμέσως πλην σαφώς τον Διοικητή του Nοσοκομείου Άρη Χατζηκομνηνό, διαχωρίζοντας πλέον ανοιχτά την θέση του ως προς τον υποψήφιο Δήμαρχο της Νέας Δημοκρατίας που θα στηρίξει στην πρωτεύουσα.
Το νόημα των δηλώσεων Γιαννέλλη στην “Τηλεόραση Μυτιλήνης”, ήταν πως δεν έχει διάθεση να “ξοφλήσει” από την πολιτική μετά την ήττα του στις εθνικές εκλογές, αλλά αντιθέτως θα συνεχίσει να έχει ενεργό κομματικό ρόλο στη Νέα Δημοκρατία, επηρεάζοντας τις εξελίξεις και συσχετισμούς κατά τις Αυτοδιοικητικές εκλογές του 2010.

“Άδειασμα” Χατζηκομνηνού
Ο πρώην Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας φιλοξενήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της “Τηλεόρασης Μυτιλήνης” στις 9 το βράδυ της Παρασκευής. Είχε προηγηθεί ρεπορτάζ από την συνέντευξη Τύπου που είχε δώσει την ίδια μέρα ο Διοικητής του Nοσοκομείου Άρης Χατζηκομνηνός, το οποίο κατέληγε με τους ισχυρισμούς του ότι στο Βοστάνειο διορίστηκε με αξιοκρατικά κριτήρια, καθώς όπως είπε, κρίθηκε με βάση το βιογραφικό του που πληρούσε όλα τα εχέγγυα.
Μάλιστα ο κ. Χατζηκομνηνός ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «κρίθηκα τεχνοκρατικά άξιος και διορίστηκα από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας Διοικητής στο Nοσοκομείο ανάμεσα σε πολλούς άλλους που είχαν υποβάλει βιογραφικά».

«Εγώ τον διόρισα»
Κληθείς να σχολιάσει από τον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό, τους παραπάνω ισχυρισμούς του Διοικητή του Nοσοκομείου, ο κ. Γιαννέλλης ξεκαθάρισε ευθέως ότι ο κ. Χατζηκομνηνός διορίστηκε Διοικητής στο Βοστάνειο μετά από ενέργειές του.
«Η επιλογή του έγινε μετά από τη δική μου απαίτηση στην Κυβέρνηση. Ο πρώην Υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος είχε διορίσει τότε τον Δημήτρη Συνοδινό Διοικητή στο Nοσοκομείο μας και μάλιστα είχε στείλει την απόφασή του για δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Εκείνο το διάστημα με επισκέφθηκε ο κ. Χατζηκομνηνός και μου ζήτησε (προβάλλοντάς μου πειστικά επιχειρήματα) να μεσολαβήσω ώστε να διοριστεί ο ίδιος στη συγκεκριμένη θέση. Άμεσα απευθύνθηκα στον κ. Αβραμόπουλο, ο οποίος με ενημέρωσε ότι είχε στείλει το σχετικό Διάταγμα στο Εθνικό Tυπογραφείο με το όνομα του Δημήτρη Συνοδινού. Επικοινώνησα με τον Ειδικό Γραμματέα του Εθνικού Τυπογραφείου Σέργιο Τσίφτη, από τον οποίο ζήτησα να μην δημοσιεύσει για κάποιες ημέρες το διάταγμα, ενώ έφτασα προσωπικά μέχρι το γραφείο του πρωθυπουργού απαιτώντας να διοριστεί ο κ. Χατζηκομνηνός Διοικητής στο Nοσοκομείο Μυτιλήνης, πράγμα που έγινε», είπε ο κ. Γιαννέλλης και συνέχισε σημειώνοντας με νόημα: «Το ότι ο κ. Χατζηκομνηνός διορίστηκε Διοικητής στο Nοσοκομείο με δική μου μεσολάβηση είναι γνωστό τόσο στον Δημήτρη Αβραμόπουλο, όσο και στον ίδιο τον κ. Χατζηκομνηνό, ο οποίος άλλωστε με ευχαρίστησε...ΤΟΤΕ», είπε με νόημα ο πρώην Βουλευτής, επαναλαμβάνοντας τον εν λόγω χρονικό προσδιορισμό άλλες 4 φορές προφανώς για να τον αντιδιαστείλει με τη στάση Χατζηκομνηνού στις πρόσφατες εκλογές για την οποία ο ίδιος πιστεύει ότι δεν είχε τη στήριξή του.

“Κάρφωμα” Νο 2
Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του κ. Χατζηκομνηνού ότι δεν θα παραιτηθεί ο ίδιος από τη θέση του Διοικητή του Nοσοκομείου, αλλά θα περιμένει την κυβέρνηση να τον αντικαταστήσει (εφόσον η σύμβασή του λήγει τον Οκτώβριο του 2010), ο κ. Γιαννέλλης αρχικά ανέφερε ότι «δεν θα σχολιάσω την απόφασή του να παραμείνει», στη συνέχεια όμως επεσήμανε ότι «αν ήμουν εγώ στη θέση του θα είχα παραιτηθεί».
Ο κ. Γιαννέλλης άφησε ευθέως να εννοηθεί ότι για τέτοιες περιπτώσεις προκύπτει ζήτημα ηθικής τάξεως από την παραμονή στελεχών της Νέας Δημοκρατίας σε διοικητικές θέσεις που υλοποιούν το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ, αναφέροντας μάλιστα χαρακτηριστικά ότι «δεν θα πάμε στη λογική του Γιώργου Βουλγαράκη για το “ό,τι είναι νόμιμο είναι και ηθικό”. Δεν μπορείς να πιστεύεις στη Νέα Δημοκρατία και ταυτόχρονα να είσαι σε διοικητική θέση που υλοποιεί την πολιτική του ΠΑΣΟΚ», συμπλήρωσε.

“Κάρφωμα” Νο 3
Ερωτηθείς ο κ. Γιαννέλλης για το αν θα εκδηλώσει ενδιαφέρον για υποψήφιος Nομάρχης ή Δήμαρχος Μυτιλήνης, ξεκαθάρισε ότι δεν ενδιαφέρεται, σημειώνοντας μάλιστα ότι θα πρέπει να προωθηθούν από τη Νέα Δημοκρατία νέα και άφθαρτα πρόσωπα. Tόνισε πάντως ότι ο ίδιος θα παραμείνει στα πολιτικά πράγματα της Λέσβου ενεργός, συμβάλλοντας με τις δυνάμεις του στη νίκη του κόμματος στις Αυτοδιοικητικές εκλογές του 2010.
Σε ερώτηση για το εάν ο ίδιος θα στηρίξει την υποψηφιότητα του Άρη Χατζηκομνηνού για τον Δήμο Μυτιλήνης, ο κ. Γιαννέλλης ξεκαθάρισε ότι «θα δω πρώτα ποιες άλλες υποψηφιότητες θα εκδηλωθούν εσωκομματικά γιατί αν θα υπάρξουν ικανότεροι... θα στηρίξω αυτούς» .

Ύμνοι για Βογιατζή, μηνύματα σε Ψαρρόπουλο - Καλογήρου
Αναφορικά με την υποψηφιότητα της Νέας Δημοκρατίας για τη Νομαρχία, ο κ. Γιαννέλλης ξεκαθάρισε ότι θα στηρίξει την υποψηφιότητα του Παύλου Βογιατζή, στον οποίο μάλιστα εξέφρασε ευγνωμοσύνη για την υποστήριξή του στον προεκλογικό αγώνα.
«Πιστεύω ότι ο Παύλος Βογιατζής είναι άξιος Nομάρχης για τη Λέσβο και θα πρέπει όλοι μας να τον παρακαλέσουμε να είναι ξανά υποψήφιος για τη Νομαρχία καθώς είναι ο μόνος που μπορεί να κερδίσει στις εκλογές», τόνισε ο κ. Γιαννέλλης. Η φράση του αυτή σχολιάστηκε από παράγοντες της Νέας Δημοκρατίας ως έμμεση απάντηση - μήνυμα του Βουλευτή, τόσο προς την πλευρά της Χριστιάνας Καλογήρου, η οποία ξεκάθαρα έχει δηλώσει το ενδιαφέρον της για τη Νομαρχία Λέσβου, όσο και προς την πλευρά του Σταύρου Ψαρρόπουλου, ο οποίος αμφιταλαντεύεται τούτη την περίοδο ως προς το εάν θα εκδηλώσει ενδιαφέρον για τη Νομαρχία ή για το Δήμο Μυτιλήνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: