Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2008

Ν.Ε. ΠΑ.ΣΟ.Κ Λέσβου: Επίκαιρα τα μηνύματα του Πολυτεχνείου…


Η Ν.Ε. Λέσβου του ΠΑ.ΣΟ.Κ. με αφορμή την 35η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου δηλώνει:
«35 χρόνια μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου, τιμούμε τους αγωνιστές που έδωσαν τη ζωή τους, στον αγώνα κατά της δικτατορίας. Τιμούμε και τον συμπατριώτη μας Μιχάλη Μυρογιάννη, που έδωσε την ζωή του για τον αγώνα αυτόν.
Στεκόμαστε με σεβασμό απέναντι στην κορυφαία στιγμή του αντιδικτατορικού απελευθερωτικού αγώνα του λαού μας και ανανεώνουμε την πίστη μας στις παρακαταθήκες αυτών που είχαν το θάρρος να κοιτάξουν κατάματα την Ιστορία.
Με οδηγό τα μηνύματα της εξέγερσης του Νοέμβρη, κατακτήθηκαν μεγάλοι στόχοι.
Με τους αγώνες και τις θυσίες του λαού οικοδομήθηκε μια ισχυρή δημοκρατία.
Αγώνες και εξεγέρσεις, όπως αυτή του Πολυτεχνείου, δεν μπορούν παρά να δικαιώνονται με την καθημερινή δράση του κάθε δημοκράτη πολίτη. Γιατί, ποτέ, ούτε μια στιγμή, δεν σταματά ο αγώνας για την εμβάθυνση και διεύρυνση της δημοκρατίας, ο αγώνας για την ενίσχυση της λαϊκής κυριαρχίας, ο αγώνας για μια ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική, ο αγώνας για την οικοδόμηση μιας ανοιχτής και δίκαιης κοινωνίας.
35 χρόνια μετά, οι ευθύνες του ΠΑΣΟΚ, γίνονται ακόμα μεγαλύτερες καθώς έχει την υποχρέωση να προστατέψει τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις του ελληνικού λαού, που τίθενται υπό αμφισβήτηση από τις μικροκομματικές επιλογές και τις πολιτικές της ΝΔ, που παίρνει από τους πολλούς για να δώσει στους λίγους, που οικοδομεί μια κοινωνία αναξιοκρατίας, που δημιουργεί αξεπέραστα προβλήματα στη μέση ελληνική οικογένεια.
Το ΠΑΣΟΚ, μαζί με τον ελληνικό λαό, θα είναι πάντα στην πρώτη γραμμή της προσπάθειας για την αντιμετώπιση των προκλήσεων της νέας εποχής, στην οποία οδήγησε τη χώρα.
Τα μηνύματα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, 35 χρόνια μετά, παραμένουν επίκαιρα.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: